Повернутися до звичайного режиму

Мала наповнюваність класів - одна з основних проблем сільської школи

16 грудня на базі Липоворізького НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІ ступенів проведено районний семінар-практикум для учителів української мови й літератури «Навчальні методи та прийоми сучасного уроку словесності у класах з малою чисельністю учнів». Цей заклад не хотілося б називати малокомплектним, адже початкова ланка більш-менш наповнена (26 учнів), та й у садочку функціонує дві різновікові групи. Разом з тим в основній школі немає жодного класу з наповнюваністю 5 і більше учнів: 5 клас - 3 школярі, 6 класу взагалі немає, у 7 і 8 класах по 4 учні, у 9 - два.

Я, як методист, окреслила основні шляхи підвищення ефективності роботи вчителя-філолога через особистісно-орієнтовану систему навчання та виховання в умовах малокомплектної школи.

Директор Липоворізького НВК Яремко С.Г. продемонструвала мультимедійну презентацію «Основні аспекти організації навчально-виховного процесу у Липоворізькому НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІ ступенів у класах з малою чисельністю учнів.

Учасники семінару у практичній частині заходу відвідали показові уроки. Учитель Рибка В.В. запросила на урок української мови «Дієприкметниковий зворот. Розділові знаки в реченнях з дієприкметниковими зворотами», який провела з чотирма семикласниками. Учитель Клименко Н.І. та три п’ятикласники запропонували урок української літератури «Образ рідного краю у творчості поетів Ніжинщини».

На завершення учителі-філологи обмінялися думками з проблеми семінару та підвели підсумки роботи. Школярі Липоворізького НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІ ступенів подарували гостям солодкі «миколайчики», виготовлені власноруч.

/Files/images/Клименко Н.І..JPG/Files/images/DSC06604.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 495

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.