Міжнародний день рідної мови

Мова – то цілюще народне джерело,

і хто не припадає до нього вустами,

сам висихає від спраги.

В. Сухомлинський

Крутівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

21 лютого з нагоди Міжнародного дня рідної мови та заохочення школярів до використання української мови в повсякденному житті у Крутівській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено цікаві заходи. Заступник директора з виховної роботи Монько Н.Ю. запропонувала учням 1-11 класів квест "День рідної мови у нашій соціальній мережі – школі" та лінгвістична гру «Мовна скарбничка» серед учнів 9-11 класів. Виховні години «Від рідного слова ти сил набирайся, ніколи й ніде ти його не цурайся!» (1-7 класи) та «Мова – основа духовного життя» (8-11 класи) організовані класними керівниками. Загальношкільний виховний захід«Мови нашої слова – наче музика жива» для всіх учасників навчально-виховного процесу підготувала учитель української мови та літератури Касян Н.М.). Учні ознайомилися з чудовими народними та сучасними українськими піснями, в яких героїчне минуле та відважне сьогодення України, її історія, побут, думи, мрії, а також прагнення до свободи та вільного подиху у грудях.

/Files/images/den_rdno_movi/IMG_20180221_102420.jpg/Files/images/den_rdno_movi/IMG_20180221_114016.jpg/Files/images/den_rdno_movi/IMG_20180221_130340.jpg/Files/images/den_rdno_movi/7.jpg/Files/images/den_rdno_movi/531.jpg/Files/images/den_rdno_movi/IMG_20180221_095555.jpg

Світанківський НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ступенів

Мова – духовний скарб нації, що живе в наших серцях. 21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. У Світанківському НВК були проведені цікаві пізнавальні заходи, до яких долучилися школярі та дошкільнята.

Учитель української мови Валентина Микитченко підготувала цікаві факти про українську мову. Школярі дізналися про перешкоди, що здолала рідна наша українська мова.

Педагог-організатор Раїса Вірич провела конкурс читців. Діти декламували вірші відомих поетів та власні поезії про мову. Найменші переглянули мультфільм «Наша мова».

Учитель Лариса Кукало провела розважально-пізнавальне шоу «Я люблю Україну». Учні пояснювали прислів’я та приказки, перекладали влучні вислови із російської, здійснювали фонетичний запис, добирали правильне тлумачення слів, називали відомих український діячів.

Усі разом дійшли висновку, що треба цінувати рідну мову — нетлінний скарб українського народу, що його наші предки зберегли, не зважаючи на всілякі заборони й утиски, передавши нам у спадщину. Адже рідна мова – це мова дитинства, мова найпершого досвіду пізнання світу, основа перших взаємовідносин у суспільстві.

/Files/images/den_rdno_movi/IMG_1800.JPG/Files/images/den_rdno_movi/IMG_1778.JPG/Files/images/den_rdno_movi/20180221_100136.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 760

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.