Повернутися до звичайного режиму

Нова школа - інтегрований простір

На виконання плану роботи районного методичного кабінету на 2017-2018 навчальний рік та з метою професійно-особистісного росту й самореалізації педагогів в умовах оновлення змісту освіти, 03 квітня 2018 року на базі Безуглівського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ступенів проведено засідання районного методичного об’єднання вчителів предметів художньо-естетичного циклу з проблеми: «Нова школа – інтегрований простір».

Учитель мистецтва Безуглівського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст. Лабузько С.М. запропонувала учасникам заходу мотиваційну лекцію «Реалізація інтегрованого підходу в освіті під час уроків художньо-естетичного циклу в контексті Концепції Нової української школи».

Практичний тренінг з формування ціннісних орієнтацій та компетентнісної сфери педагогів на прикладі уроку мистецтва «Реклама – найвеличніше мистецтво ХХІ століття» провели учителі предметів художньо-естетичного циклуБезуглівського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст.Лабузько С.М., Осташко Л.В, Штипа П.М. та Довженко С.І.

На завершення всі учасники засідання РМО активно долучилися до майстер-класу «Фотостудія як вид художньої творчості учнів та їх духовного самовираження».

Під час проведення районного заходу діяла літературна виставка «Життєвий шлях та педагогічна спадщина Івана Андрійовича Зязюна» – видатного вченого, педагога, академіка Національної академії педагогічних наук України – земляка безуглівців.

У заключному слові методист РМК Ювко О.М. зазначила, що майбутнє розвитку мистецької освіти в сучасній школі – за мотивованими і компетентними учителями мистецтва. Можна підготувати нові стандарти, скласти нові програми та написати нові сучасні підручники, але без докорінної зміни підготовки вчителя не можна оновити процес викладання мистецьких дисциплін. Учителі предметів художньо-естетичного циклу Безуглівського навчально-виховного комплексу поділилися власним досвідом з колегами з району, продемонструвавши креативність і вміння творити – головні вимоги до сучасного вчителя нової школи у світі глобальних змін та інтеграційних процесів.

Кiлькiсть переглядiв: 500

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.